sunnuntai 10. elokuuta 2014

Valua, timpurointia, putkia ja vielä kerran valua

Viimeinen reilu viikko tontilla on ollut tapahtumia täynnä. Tunneskaalakin on heitellyt laidasta laitaan, mutta työtahdin kiihtyminen on ilahduttanut kovasti mieltä. 
Viime viikon perjantaina alakerran laatta sai betonivalun putkien ja rautojen suojaksi. Valu peiteltiin valun jälkeen muovilla, jonka alle näytti viikonlopun aikana tiivistyneen runsaasti kosteutta alun kuivumisen hidastamiseksi. 



Tällä viikolla keskityttiin sisähommissa ontelolaattojen valun valmistelutöihin ja perjantaina itse valuun. Ontelolaattojen asennusvirheen takia pintavalua piti aikaisemmasta ohentaa ja näin ollen perinteisen betonivalun sijaan päädyttiin käyttämään kipsivalua. Ontelolaataston päälle asennettiin matto, jonka alapinta oli eristettä ja yläpinta muovia. Matossa oli nystyröitä, joihin lattialämmitysputkien asentaminen kävi vaivattomasti.

Yläkerran lattiaa ennen valua


Lattia valmis x 2


Ulkona meidän maailman parhaat timpurit saivat kunnon pöhinän päälle ja viikon aikana autokatos nousi jo aluskatevaiheeseen ja takapihan katoskin sai aluskattesta ensimmäisen rivin paikalleen. Myös parveke sai tukirakenteensa paikalleen. Loppuviikosta puurakenteita puuhailtiin jo tuplamiehityksellä, mutta ensi viikolla vakkarimiehet pääsevät hyvin ansaitulle lomalle muutamaksi viikoksi ja työ ilmeisesti jatkuu kahden miehen voimin. Puurakenteiden suunnitelmissa on ollut aika paljon epäselvyyksiä ja niiden setviminen on työllistänyt Ko-Tia aikatavalla. 

Viikonloppuna päästiin taas itse vähän maalaushommiin ja autokatoksen palkit saivat tumman harmaata maalia pintaan
Tästä eteenpäin työt ilmeisesti jatkuvat vielä jonkin aikaa ulkona, kunnes väliseinien pystytys aloitetaan. Kovasti meitä jännittää päästäänkö rappaus tekemään vielä tänä syksynä, kuten meille useampaan kertaan projektin alkuvaiheessa luvattiin. Nyt suurinta päänvaivaa aiheuttavat ilmeisesti ikkunat ja ovet, joiden tilaamisessa on ollut jotain viivästyksiä. Harmittaa kyllä vietävästi, jos rappaus jää tältä syksyltä tekemättä siksi että materiaaleja ei ole tilattu ajoissa. Mutta pidämme sormet ristissä... 



Autonkin pääsi kokeilemaan katosta ensimmäisen kerran...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti