maanantai 25. elokuuta 2014

Keittiöhaaveita


Työt tontilla edistyy sitä vauhtia, että pian päästään väliseinien pystytykseen. Väliseiniä varten kiinteiden kalusteiden kuvat piti lyödä viimeistään nyt lukkoon ja toimittaa rakentajalle.

Varsinaiset valinnat keittiöön olimme tehneet jo keväällä, joten nyt lähinnä riitti että katsoimme ettei kuvista hypännyt esiin mitään kummallisuuksia. Alkuvuodesta kiertelimmekin sitten useammassakin keittiöliikkeessä kysymässä tarjouksia haluamastamme keittiöstä. Listalla oli ainakin Topi-keittiöt, Kvik, Nixi, Puustelli ja Domus. Aikaisempien huonojen kokemusten takia jätimme Keittiömaailman listoilta pois. Pääsääntöisesti kaikki keittiötoimittajat tarjosivat hyvää palvelua, samanlaista keittiötä ja hyvin vähän toisistaan eroavaa hintaa. Puustellin hyvä puoli oli se, että se olisi tullut mukaan talopakettiin, mutta tarjousvaiheessa sieltä saamamme palvelu oli vähän passiivista ja kaipaamiimme kysymyksiin oli hidasta saada vastauksia. Toimittajassa päädyimme lopulta Domukseen, joka oli kaikilla osa-alueilla kilpailuttamistamme yrityksistä paras. Hinta oli edullisin, saimme juuri ne kodinkoneet joita halusimme ja palvelu oli loistavaa. Täytyy toivoa, että olemme vielä toimituksenkin jälkeen asiasta samaa mieltä.


Ruskea ympäristö on vain suunnitelijan näkemys. Todellisuudessa takaseinä tulee tummaksi ja lattia on valkoista lankkuparkkettia. Lisäksi huonetila on vääränlainen, mutta keittiö sinänsä tulee juuri tuollaiseksi.





Keittiön värimaailmassa pyörimme mustan ja valkoisen välillä, päätyen kokonaan valkoiseen vaihtoehtoon. Edellinen keittiö meillä oli kokonaan musta ja itse kaipasin vaaleampaa keittiötä. Lisäksi kun loppusuoralla päädyimme vielä vaihtamaan kylmäkoneeksi Smegin valkoisen koneen, en halunnut tuohon sitten enää sotkea mustia kaappeja. Keittiön takaseinään tulee aiemmin postaamani musta liitutaulutapetti, joten se tuo mielestäni tarpeeksi tummuutta kaiken valkoisuuden keskelle. Lisäksi keittiön viereen tulee musta takka ja mustat keittiön tuolit, joten se saa tällä kertaa riittää.

Tällanen pisti vielä keittiösuunnitelmat viime metreillä uusiksi



Pikkuvessat teimme hyvin samalla kaavalla, mitä meillä oli edellisessä kodissamme. Koimme ne tosi toimiviksi ja näin ollen kopioimme käytännössä vessat kahteen kertaan tähän uuteen taloon. Kodinhoitohuoneessa pyrimme pääsemään halvoilla ja yksinkertaisilla vaihtoehdoilla. Huoneen valtaa todennäköisesti joka tapauksessa kaaos, jonka alta kaapin ovet hädintuskin näkyvät.


Välitilaan tullee keltaista. Eipä tosin taida kauhean suurta maalipurkkia kulua tuohon pinta-alaan. Kuvasta poiketen tapettia ei tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti