keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kattoa päiden päälle

Työt tontilla on edennyt mukavasti, vaikka blogi onkin niiden osalta ollut aika hiljainen pari viime viikkoa. Tämän viikon alussa työntekijöiden määrä tuplaantui ja samalla työtahti kiristyi vielä entisestään.

Kahden edellisen viikon aikana ulkokatoksia ollaan rakennettu eteenpäin, ilmastointiputket ovat löytäneet paikkansa ja yläpohjan höyrynsulku saatiin lähes paikalleen. Ylä- ja alakerran katot saivat myös rimoitusta osakseen, jonka varaan kattopaneelit aikanaan kiinnitetään. 

Putkia joka lähtöön

Maanantaina alkoi kattopeltien asennus, joka saatiin varsinaisen rakennuksen osalta valmiiksi tänään. Katosta puuttuu kuitenkin edelleen läpivientejä sekä kaikki varusteet, joten viimeistelyä katto vielä vaatii ennen muuttoa ;). Lisäksi talon päätykolmiot olivat toisella puolen saaneet eristettä pintaan, joten tuoltakin osin talossa alkaa olla rappausvalmista.

Olohuoneesta löytynyt ylläri
Todellinen yllätys löytyi tänään kuitenkin seinien sisältä, jossa odotti illalla tontilla käydessämme käyttövalmis takka. Myös hormi oli paikallaan odottamassa käyttöä. Takaksi meille tulee Tulikiven korotettu Ksenia mustalla graniitti laatalla ja hormiksi on-piipun hormi. Muuten en osaa vielä kehua, mutta asennus näytti onnistuneen ainakin nopeasti. 

Talon kokonaisaikataulu vaikuttaa hyvältä, joskin mitään varsinaista aikataulua ei ole meidän suuntaan päivitetty 1,5 kuukauteen. Ilmeisesti kiirettä pukkaa edelleen työnjohdolla. Nyt kuitenkin itse työmaa etenee vauhdikkaasti, joten jos vaan tavaraa saadaan tontille tarpeeksi ripeästi, en näe syitä suurempiin myöhästelyihin. 

Kun ikkunat ja ovet pellityksineen saadaan a: paikalle ja b:asennettua, alkaa talo olemaan rappausvalmis. Taloon tulee normaalien ulko-ovien lisäksi 2 kpl isoja Profin liukuovia, joiden saaminen ennen rappausta taitaa olla mahdotonta. Rappaaminen ennen ovien asennusta on kuitenkin mahdollista ja meille ainoa vaihtoehto, jos ja kun talo halutaan saada rapattua ennen talvea. Kuten jo aiemmin totesin, hieman kyllä harmittaa se, että kaikkien ovien ja ikkunoiden tilaus olisi varmasti voitu suorittaa myös niin hyvissä ajoin että niiden asennus ei menisi näin täpärälle. Jostain syystä tilaaminen oli kuitenkin venynyt niin pitkälle, että niistä tuli tällä hetkellä se rappausaikataulua jarruttavin osa. Nyt suurimmat ikkunat ja oviaukot oli suojattu muovein, jotta suurimmat syyssateet jäävät ulkopuolelle, joten sen suhteen talo on kyllä ainakin suurin piirtein suojassa kunnes ikkunat saadaan paikalle.


Katto ja piippu paikallaan



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti