keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ensimmäiset kurat kuivumassa, seiniä odotellessa

Eilen saatiin anturoiden valu tehtyä ja talon paikka tontilla alkaa hahmottua. Anturat kuuluivat meillä talopakettiin ja niistä ei siis erikseen tarvinnut murehtia. Anturat teki Perustava, joka oli Potiuksen aliurakoitsija, joka puolestaan on Ko-Din aliurakoitsija… Kavereilta homma kyllä kävi tosi ripeästi. Maanantaina tehtiin muotit ja raudat päärakennukselle, tiistaina varastolle, autokatokselle ja terassille. Valu hoidettiin kokonaisuudessaan vielä tiistain aikana.



Sähkötkin saatiin tontille ja vielä  "reippaasti" ajoissa. Aamulla kerkesivät käydä sähkökaapin laittamassa ennen kuin Perustavan miehet pääsi muottihommiin päivällä. Meinasi jo ruveta kuumottamaan, kun toissaviikolle tilattua sähköliittymää ei ruvennutkaan kuulumaan. Kävikin ilmi että sähkömyyjältä oli jostain syystä jäänyt tilaus käsittelemättä. Oho! Onneksi asia korjaantui yhdellä puhelinsoitolla.
 
Itse kävin tontilla tiistaina aamun raudoitusten ja iltapäivän valun aikana. Huomasin raudoituksessa pari pientä vajausta, jotka suostuttiin lisäämään muottiin ilman suurempaa väittelyä. Rakennesuunnittelija oli kyllä viimeiseen asti sitä mieltä, että tankoja ei tarvita, mutta Ko-Dilla ilmeisesti ymmärsivät että on halvempaa pistää nuo muutaman euron arvoiset tangot paikalleen, kun yrittää väitellä minun kanssani mitoittamisen perusteista. Varsinainen raudoituksen tarkastaminen oli siis Ko-Din hommia, itse vaan puutuin siihen mikä nopeasti osui omiin silmiini.

Meillä talo sijaitsee metrin verran naapuria alempana, koska halusimme painumariskien takia minimoida tontin täyttötyöt. Sen verran taloa kuitenkin nostettiin, että kallistukset saadaan selkeästi talosta poispäin. Anturoiden alapinta sijaitsee 1,2 m lattiatasoa alempana, joten tällä hetkellä talo näyttää olevan kuopassa. Perustavan pojatkin kyseli, että tuleeko meille kellari :) Kuitenkin kun nousin seisomaan varaston sokkelin muotin päälle, joka siis sijaitsee tulevan lattian korkeudella, hahmotti korkeustasot paremmin ja talo oikeastaan tuntui olevan tosi korkealla.

Tänään oli muotit jo poistettu ja anturat valmiina seiniä odottelemassa. Tuli oikein hyvä fiilis itsellekin, tää talohan nousee ihan oikeesti. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti