sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Väriä seiniin

Sisätyöt etenee vauhdilla ja päivä päivältä enemmän valmista pintaa tulee näkyviin. Seinät alkaa nyt olemaan suurimmilta osiltaan valmiita. Muutamat kohdat on vielä vailla viimeistä maalipintaa sekä katto- ja ikkunalistoja. 

Yläkerran viemäröinti on saatu viimeisteltyä ja lattialämmitys on kytketty päälle myös sinne. Tämä merkitsee sitä, että lattioita voidaan alkaa yläkerrassa pinnoittamaan parin viikon päästä. Jos vaan parkettikuorma ehtii tähän aikatauluun mukaan. 

Yläkerran suhteen ollaan siis tultu siihen tulokseen, että kuivaa on ja tällä mennään. Alakerta onkin sitten vielä tuon suhteen arvoitus. Tuntuu että mitä enemmän asiaa laskeskelee päätyy tulokseen että laatta voi olla kuiva nyt tai myöhemmin. Lisää asiaan muuttujia tuo se, että en tiedä tarkkaan minkälaista betonia lattiaan on pumpattu. Olettaa tietysti saattaa että rakentaja joka valoi betonilattioita kasapäin ja vielä jatkoi urakat tästä eteenpäinkin, olisi tilannut ominaisuuksiltaan edes vähän nopeammin kuivuvaa massaa. Käppyröitä tulkitessani olen kuitenkin olettanut että betoni olisi ihan perusbetonia. Käyttämällä muutenkin peruspessimististä tulkintaa kertoimia valitessa, päädyin laskennoissani siihen että TEORIASSA kuivaa olisi ehkä tammikuun puolella välin. Tätä ennen lattian ei juuri tarvitsekaan kuivua, koska alakerta vaatii kuitenkin keittiön paikalleen ennen pinnoitteiden asennusta. Keittiö puolestaan tilataan ensi viikolla, kun saamme lopulliset suunnitelmat lyötyä lukkoon. Toimitusaika on luvattu olevan 3-4 viikkoa. Tämä toivottavasti ei tästä ainakaan veny eteenpäin.


Joitain yllätyksiä toimitusajat ovat viimeaikoina tehneet ja toivottavasti nämä ei tuota viivytyksiä projektin valmistumiseen. Esim. lasikaiteiden osalta varmistimme toimitusajaksi 1-2 viikkoa tilauksesta jo toukokuussa. Nyt selvisikin että koko kaide oli tarjouttu vääränlaisena, joka johtaa jo kilpailutuksenkin uusimiseen ja sen lisäksi todellinen toimitusaika olikin 4 viikkoa+joulutauko... Noh, näitä tulee. Toivottavasti vaan ei kauhean montaa uutta. 

Loppuun vielä kuvia valmiista ja melkein valmiista pinnoista :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti