maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulu on taas

Joulu lähestyy ja siinä missä toiset tavaran toimittajat ovat heittäneet lomamoden päälle hyvissä ajoin, ovat taas toiset ottaneet loppukirin jotta hommat saataisiin valmiiksi hyvissä ajoin tämän vuoden puolella. Viime viikolla torstaina kirosin ja mansin mielessäni, että eipä taideta saada ulkoliukuoviakaan paikalle aikataulussa. Tästä tuskastuneena soittelin ja lähettelin tuloksetta yhteydenottoja Profinin suuntaan, joilta ovet piti tulla. Kukaan ei ehtinyt yhteydenotto pyyntöihini vastata ennen kuin Itellalta soitettiin ja kysyttiin että haluanko ovet perille heti vai sopiiko huominen (=perjantai). Ovien saapuminen ja yhteydeottoni ajankohta oli täysin sattumaa, mutta mukavaahan se on että nopeasti saa ainakin kysymyksiinsä vastauksen ;) Seuraavana ongelmana oli löytää oville asentajat. Asennus oli siis tilattu ovien mukana, joten asennusporukka piti tulla Profinin kautta. Ilmeisesti asentajat oltiin unohdettu tilata, mutta tässäkin kävi niin mukavasti että asentajat ehtivät paikalle heti tänään, eli maanantaina 23.12. Ja näin meillä on nyt nämäkin aukot melkein lopullisessa tilassaan.


Iso liukuovi asennettuna


Muilta osin työt tuntuu jo laskeutuneen joulurauhaan. Tällä hetkellä pinnoitustyöt ovat siinä vaiheessa että seinät ovat kauttaaltaan lopullisissa kunnossaan joitain pieniä paikkauksia lukuunottamatta ja portaiden pinnoitus on jo pitkällä. Portaiden pinnoittaminen ei mennyt kerralla putkeen, vaan puolet portaista muuttui kirjaviksi ja karheiksi lakkauksen jälkeen. Seuraavaksi koitetaan uutta yritystä sävyttämällä pintaa mahdollisimman lähelle betonin väriä. Tätä hommaa on nyt pitänyt tehdä joka päivä viime torstaista lähtien, joten katsellaan nyt mihin suuntaan tämän kanssa mennään... Eipä tässä mikään kiire ole, mutta tuo läikkä portaiden lepotasanteella ärsyttää joka kerta kun sen näkee. 


Ongelma :/

Sisätöiden edetessä leppoisalla tahdilla, on työnjohto saanut viettää unettomia öitä kaikkien hoitamatta olevien asioiden kanssa. Materiaaleja saa olla hankkimassa jatkuvasti ja paperit pitäisi koittaa pitää järjestyksessä. Tätä ei tietysti helpota se että samaan aikaa siviilityössä eletään vuoden kiireisintä aikaa. Hommat rakennusvalvonnan kanssa on nyt kuitenkin saatu sovituksi ja puuttunut rakennekatselmus pidettyä. Ikäväksemme huomasimme, että vastaavana työnjohtajana toiminut tj Kortesmaa ei ollut ainakaan vielä tähän päivään mennessä ottanut yhtään työvaihetta vastuulleen, eikä liioin pitänyt katselmuksia. Sen sijaan alkuperäinen vastaavamme oli käynyt vielä kuukausi takaperin allekirjoittamassa häneltä puuttuneet työvaiheet. Papereiden läpilukemisen lisäksi sain hyväksytettyä itseni vastaavaksi työnjohtajaksi ja pääsuunnittelijaksi sekä hankittua luvat maalin värimuutokselle sekä terassilaseille.  Ensimmäiset tittelit ei tosin enää tässä vaiheessa paljoa työllistä ja jälkimmäiset asiat sai sovittua sähköpostitse kaupunkikuva-arkkitehdin kanssa. 

Materiaalipuolella hermoja on aika lailla kiristänyt hankintojen lukumäärän lisäksi useammat toimitusaikojen venymiset. Eniten harmittaa se, että tilaukset olisi toki voitu tehdä aikaisemminkin jos tästä olisi ollut tietoa. Nyt viimeisenä, kalusteiden toimittaminen siirtyi muutamaa viikkoa eteenpäin. Toimitus oli siirtynyt jo aiemmin johtuen yhteyshenkilön kiireistä ja siitä että tilauksia tehtiinkin vain kerran viikossa. Noh, eihän tässä kyse ole tosiaan kun muutamasta viikosta, mutta kun tuo kaikki enemmän tai vähemmän vaikuttaa muuttoaikatauluun, alkaa jo tunneillakin melkein olemaan merkitystä :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti