perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kattoa päiden päälle

Tiistaina vihdosta viimein kattoristikot nostettiin elementtien päälle ja talo alkoi saada omaa muotoaan. Talon päätyjen reunimmaiset ristikot rakenettiin erillisiksi elementeiksi maantasolla ja nostettiin sellaisinaan katolle. Keskimmäiset ristikot nostettiin paikoilleen yksi kerrallaan. Työjärjestys oli myös omasta puolestamme näppärä, sillä talon korkeimman kohdan otsalaudat tuli maalattua maantasossa. 



Toisen pään ristikot koottuna elementiksi

Ko-Ti asentaa siis puuosat pääasiassa pohjamaalattuina ja varsinainen maalaus on jätetty meille. Mukavaa sinänsä että talossamme puuosia ei kovin paljoa ole, vaikka toisaalta on hauskaa sotkea muutaman kerran näppinsä maaliin. Tuntuu melkein kun olisi itse osallistunut varsinaiseen rakentamiseenkin ;). 

Keskiviikkona toiselle puolelle kattoa saatiin aluskate asennettua ja tänään kate oli koko alueella. Tänään myös saimme maalattua talon pitkien sivujen otsalaudat. Kävimme maalamassa laudat kertaalleen tiistaina maantasossa ennen niiden asennusta ja tänään, torstaina, toiseen kertaan niiden ollessa paikallaan. Tosin itseni olin onnistunut ulkoistamaan näistä jälkimmäisistä talkoista ja herraväki kahdessa polvessa hoiti homman ilmeisen mallikkaasti. Suurena apuna talkooväellä oli Ko-Ti:n telineet, joiden avulla räystäiden tasolla kiipeily ei ilmeisesti käynyt liian jännittäväksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti