torstai 22. toukokuuta 2014

Myöhässä


Tämän blogikirjoituksen piti alkaa hehkuttamalla tänään alkaneita maatöitä. Potkiessani hetken aikaa seitsemältä aamulla pikkukiviä tontin laidalla, tuo otsikko alkoi muokkautua nyt valittuun muotoon. Nautittuani riittävän annoksen aamuaurinkoa, sain maanrakennusurakoitsijan puhelimen päähän. Maatöitä olikin siirretty päivällä eteenpäin, info oli vaan jäänyt pelkän urakoitsijapuolen haltuun. Erikseen oli toki kolme päivää aikaisemmin sovittu, että mahdollisista aikataulumuutoksista infotaan heti kun niitä on tiedossa.
 
Jos näinä projektin viimeisinä hetkinä ennen varsinaista toteutusvaihetta pitäisi projektia kuvata yhdellä adjektiivilla, olisi se otsikon mukainen, myöhässä. Sillä juuri sitä on jokainen projektin vaihe enemmän tai vähemmän ollut. Tarjousvaiheessa tarjoukset olivat useamman toimittajien osalta onnettomasti myöhässä, kuten myös kommenttikuvat, pohjatutkimukset, painopenkka, sekä keittiötarjoukset. Edellä luetelluista ollaan kuitenkin yksi kerrallaan selvitty. Jokainen käyty taistelu on saanut kiittämään itseäni ja urakan toista maksajaosapuolta loistavasta päätöksestä ostaa talo pitkälti yhdeltä ja samalta urakoitsijalta. Sen verran raskasta tämä muutamankin pikku-urakan organisointi on meinaan ollut.
 
Ennen varsinaista rakentamista ilmassa roikkuu maatöiden lisäksi vielä rakennesuunnitelmat. Valmiit rakennesuunnitelmat luvattiin meille ensimmäisen kerran toukokuun alussa. Toissapäivänä sain käsiini ensimmäistä kertaa rakennekuvat, joiden piti olla nyt, ilman kommentteja, "valmiita". Kuvissa oli kuitenkin kasapäin virheitä. Suurimmaksi osaksi virheet olivat harmittomia ja lähinnä kuvasivat sitä kuinka tietty osa suunnitelmia oli kopioitu toisista projekteista. Ensimmäiset elementit pitäisi nousta paikalleen kolmen ja puolen viikon päästä, joten teoriassa ainakin kaikki on vielä mahdollista.
 
Itse yritän valaa uskoa, että viimeisetkin valmistelevat työt loksahtelee yksi kerrallaan paikalleen. Erityistä iloa tuotti eilen 11 viikon odotuksen jälkeen postiluukusta kolahtanut rakennuslupa. Sehän oli jopa etuajassa. Luvan varaisen rakentamisen alkuun kun on vielä puolitoista viikkoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti