keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Maalia, laattaa, tapettia, parkettia...

Tänään taloprojekti hyppäsi ison askeleen konkreettisempaan suuntaan, kun kävimme valitsemassa pintamateriaaleja RTV:llä. Olihan se hullu fiilis hypistellä eri laattavaihtoehtoja, kun tontilla ollaan saatu juuri anturoiden alustäytöt taputeltua paikoilleen.   Ko-Ti tekee siis yhteistyötä RTV:n kanssa, joten materiaalit pitäisi, tai olisi ainakin taloudellisesti kannattavinta löytää heidän valikoimistaan. RTV:llä saimme kyllä huippuhyvää palvelua ja maksetut ”tästä tulee kyllä upea” kommentit, sai uskomaan että hyviä ratkaisuja ollaan tekemässä.

Parketit saimme päätettyä ilman suurempaa tuskaa. Jo etukäteen olimme valinneet taloon Karelian valkoisen (Tammi Kartano Story Sugar 188) lankkuparketin. Pienen piheyden iskiessä, päätimme vaihtaa yläkertaan lattian asteen verran huokeampaan Karelian Tammi Electric Light parkettiin. Tuo yläkerran valintakin oli kyllä meidän mielestä tosi nätti, eikä tuo vaihto tuntunut suurelta luopumiselta. Uudessa parketissa puun syyt oli kunnolla näkyvissä, kun taas alakerran lankut on melkein puhtaan valkoiset.

Laattojen valinta oli hieman pulmallisempaa, koska vaihtoehtoja on tarjolla niin paljon. Meillä oli etukäteen jo aika selvä visio siitä mitä haluamme ja meidän musta-valkoinen maailma sulkee aika paljon vaihtoehtoja pois. Myös oikeat harmaat päästimme väripalettiimme mukaan. Yksinkertaiseen ajatusmaailmaamme sopii myös mainiosti se, että kahdessa wc:ssä ja kylpyhuoneessa on samanlaiset laatat. Mitä sitä hyvää vaihtamaan…

Valitut laatat ovat kasalla tässä:


Vain vessojen ja kylppärin musta seinälaatta puuttuu. Kaikki myymälässä olleet laatat kun olivat kiinni seinässä. Laatoista iso harmaa (60x60) tulee eteiseen, pieni (10x10) harmaa kodinhoitohuoneeseen ja loput märkätiloihin.

Tapetoitujen/maalattujen seinien tarkemmat materiaalivalinnat siirsimme suosiolla eteenpäin. Ainoastaan päätimme, että kodinhoitohuoneen välitila maalataan, ei mustaksi, eikä valkoiseksi, eikä ainakaan harmaaksi, vaan keltaiseksi. Mistä lie sekin idea syntynyt. Onneksi siihen että meillä on seinä, saatikka maalattu seinä, menee vielä hetki. Kait sekin vielä ehtii vielä mustaksi muuttua.

2 kommenttia:

  1. Älkääpä muuttako tuota keltaista miksikään. On se vain niin hieno väri ja sitä paitsi mustaa, harmaata ja valkoista näkee joka puolella ja siihen kyllästyy. Pienet väripilkut tekevät kodista kodin. :)

    Terveisiä Ko-Tin hirsitaloprojektista. Mukava lukea samaan aikaan käynnistynyttä projektia. :)

    VastaaPoista
  2. Näillä näkymin olemme itse asiassa jopa lisäämässä sitä myös toiseen huoneiseen :)

    Itsekin olemme eksyneet teidän blogia katsomaan. On tosiaan hauska vertailla kohteita, jotka on kuitenkin niin erilaisia mutta samat työvaiheet tulevat kuitenkin molemmissa eteen.

    VastaaPoista