Sivut

maanantai 10. marraskuuta 2014

Budjetti venyy ja hermot paukkuu, mutta kestää

Tämän viikon on pitkälti täyttänyt eri yhteydenotot aliurakoitsijoiden ja tavarantoimittajien suunnalta ja suuntaan. Työt itsessään ovat seisseet maanantai iltapäivästä lähtien. Asiat alkavat kuitenkin nyt selkiytyä ja kova luotto on siihen, että työt edistyvät nyt vauhdikkaasti. 


Taloudellinen tilanne on selviytynyt sen verran, että takkiinhan tässä tulee aika rajusti. Valitettavasti myös muutamat lopputöitä/materiaaleja koskevat tarjoukset ovat olleet aika kovia. Tämä nyt on sitten johtanut siihen, että joudumme kilpailuttamaan hommia aika paljon uudelleen. 
Ensi viikon todo-lista alkaa olemaan järjettömän pituinen, mutta toivotaan että viikon päästä olisi edes muutama näistä asioista oikeasti sovittuna ja hetkeksi saisi taas keskittyä ihailemaan edistyvää taloprojektia. Töiden pitäisi jatkua jälleen huomenna tasoitushommilla ja heti kun ikkunat saapuvat, saataneen ne myös kiinnitettyä paikoilleen.  


Ikkuna- ja ovitoimittaja sai hetkellisesti sydämeni hyppäämän kurkkuun ilmoittamalla, että ikkunoita ei ole vielä edes tilattu. Tilausvahvistuksen numeron löydyttyä ikkunat ainakin koneella näyttivät valmiilta ja toimitukseen ne olisi saanut heti tiistaina. No toki matkaan ilmestyikin mutkia, mutta nyt ikkunoiden pitäisi tulla heti alkuviikosta. Oli mielenkiintoista kuulla, että ikkunat joiden puuttumista itse herra Ko-Ti oy:n toimitusjohtajakin "ihmetteli" elokuussa, olivat alunperinkin tilattu vasta lokakuussa. 

Liukuovien osalta saimme tiedon, että ne ovat tilattu, mutta ennakkolaskun maksamattomuuden vuoksi niiden valmistamista ei ole koskaan aloitettu. Kunhan tilaus saadaan uudelleen kuntoon pitäisi ovien toimitus onnistua 6-7 viikossa, eli lähelle vuodenvaihdetta mennään tämän osalta. Kurja yllätys oli ovien hinta, joka oli reilusti suurempi (30%) kuin kyseisen maksuerän suuruus. Maksuerissä oli toki havaittavissa pientä etupainotteisuutta, joten sinänsä tämä ei mikään shokki ollut. Kurjaa oli myös näiden osalta kuulla, että näissäkin alkuperäiseen hintaan oltiin laitettu 15% lisää, vaikka puhelimessa luvattiin, että tilaukseen vaihdetaan ainoastaan ostajan nimi. No nyt täytyi pistää nämäkin kilpailutukseen, jotta tietää ettei ainakaan täysin huijatuksi tule...

Muita tavaroita taloon ei ole tilattu, eikä niitä ole odottamassa missään varastoissa. Eli hankinta-asioille täytyy itsenikin lähteä. Seuraavaksi olisi vuorossa kattopaneelit, joiden asennus odottaa heti ikkunoiden perässä. Myös laattoja olemme katselleet erinäisiltä toimittajilta, vaikka saimme ihan kelvollisen tarjouksen RTV:ltäkin. Materiaalien ovh hinnat vaan on aika suolaisia, joten aika paljon halvemmallakin olisi materiaaleja saatavilla.

Kallis ja työteliäs viikko, mutta eiköhän tämä tästä. Ei muuta kun leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti