Sivut

torstai 23. lokakuuta 2014

Tervetuloa kesä

Otsikosta voisi päätellä, että kirjoittaja on jo täysin sekaisin päästään. Todellisuus ei liene siltäkään osin kauhean kaukana, mutta tutkiskellessa viimeisen viikon töiden etenemistä, tuntuu että talon kesävalmius alkaa olemaan jo huippua. Samalla kun olen itse keskittynyt itkemään puuttuvien ikkunoiden perään, ovat timpurit edistäneet taloa muilta osin. Ja niin huvittavalta kun se talon tässä valmiusasteessa tuntuukin, olemme saaneet takapihalle terassin ja parvekekin on (rappauksia ja maalauksia vaille) valmis. Myös nurmi on alkanut sopivasti ennen ensilumien ja kunnon pakkasten tuloa vihertämään. 

Takapihan terassi valmiina keväällä asennettavia lasituksia varten


Kohtahan pääsee jo löylyihin...
Tämän lisäksi sisähommat ovat edistyneet saunan osalta. Timpurit ovat saaneet saunan paneloinnit seiniin ja kattoon valmiiksi. Hetkeksi he ovat tehneet tilaa tasoitusporukalle, mutta saapunevat pian jatkamaan hommia talon muiden sisäkattojen ja lauteiden parissa. 

Jatkon suhteen elellään pitkälti päivä kerrallaan meiningillä. Joka päivä raksa edistyy jollain tapaa, joten sen suhteen ei ole ollut missään vaiheessa syytä huoleen. Tällä hetkellä talossa häärää siis seinien tasoitusporukka, jotka ovat ainakin tähän mennessä osoittautuneet hekin loistaviksi. Talossa sisällä puhaltaa kaksi lämmitintä, jotta olosuhteet mahdollistavat tasoitteiden kuivumisen. Ikkunoiden aukoista suurimmat on suojattu tällä hetkellä EPS-levyillä ja pienimmät muovilla. Raksan sähkön kulutus on kyllä nyt aika korkeaa, mutta ehkä tuon kestää kunhan hommat etenevät. 

OH:n EPS "liukuovi"


Rakentajan puolelta on viime aikoina ollut tosi hankala saada mitään vastauksia, joten loistavat työporukat ovat olleet välttämättömiä omalle mielen rauhalle. Aikatauluista saimme lopulta sen tiedon puristettua, että ikkuna-asian pitäisi edistyä viikolla 44. Jos tuo ajankohta toteutuu, ainakin henkilökohtaisesti hypin tasajalkaa ja juon pullalimpparit ison merkkipylvään saavuttamisen kunniaksi :D Vielä en kuitenkaan uskalla tähän(kään) täysin luottaa, sillä aikataulut ovat kevyesti sanottuna eläneet näissä merkeissä jo hyvän aikaa.

Ikkunat ja rappaus alkaa muuten olemaan jo aiheita, joita ei enää yksinkertaisesti jaksa murehtia. Molemmat tulee kun on tullakseen ja vaikka tämä kaikkine höpönlöpö-lupauksineen ärsyttää ja tulee aiheuttamaan vielä keväällä päänvaivaa, on parempi stressata nyt muita asioita. Niitäkin kyllä riittää.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti